Arabaşı
Hamur İçin :
Bir ölçü Un
6 Ölçü Su
Tuz
Çorba İçin:
Tavuk veya Hindi
Bir Kaşık Yağ
Bir Kaşık Salça
Tuz,karabiber
Kırmızı Biber
Bir Miktar Un
Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuksuyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır.
Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.
Hakkımda
Populer Paylasımlar
-
Yarım kilo orta yağlı taze kuzu eti 2 baş kuru soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 adet pide ekmeği Tuz Karabiber Kuzu etinin sinirle...
-
Yozgat Çamlığı Millî Parkı, İç Anadolu’da insan etkisi ile meydana gelen step içerisinde yer alan sayılı kalıntı ormanlardan biridir. Orta...
-
Bir adet koyun eti Lavaş ekmeği Domates Yeşil biber Soğan Maydanoz Baharatlar Tandır kebabı kuzu etinin sinirlerinin çıkarılıp yağlarından ...
-
Yozgat 'ın geleneksel ev mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Karslıoğlu Konağı, 1883 yılıyla tarihlendirilmektedir. Bir özelli...
-
1 kilo kemiksiz kuzu eti 1,5 kilo domates 300 gram sivri biber 250 gram Sarımsak 250 gram Tereyağı Tuz Kırmızı biber Kekik 1 baş küçük soğa...
-
Yozgat -Sorgun'un tarihi noktalarından biri olan Kerkenes Harabeleri, 4000 yıllık geçmişiyle uzun bir yolculuğa çıkaracak sizleri. Kola...
-
1 kg Mısır unu 2 Yumurta 1 Kase un 1 Su bardağı sıvı yağ 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı su 1 Paket kabartma tozu Şerbeti için: ...
-
Yozgat'ın Merkez ilçesine sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan Çeşka Kalesi, şehrin pek bilinmeyen tarihi değerlerinden biridir. Çeşka...
KATEGORİLER
Blog Arşivi
-
▼
2016
(44)
-
▼
Mayıs
(44)
- YOZGAT MEYDAN
- YOZGAT
- BOZOK ÜNİVERSİTESİ ERDOĞAN AKDAĞ KAMPÜSÜ
- YOZGAT TERMİNALİ
- YOZGAT
- MERKEZ/SİVAS CAD.
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Basilica Therma
- Başçavuş Camii
- Karabıyık Köprüsü
- Yozgat Müzesi
- Karslıoğlu Konağı
- Kerkenes Harabeleri
- Akdağmadeni Ormanları
- Çeşka Kalesi
- Saat Kulesi
- Mayalı Bazlama
- Yoğurtlu Madilimak (Madımak)
- Patates Çorbası
- İncir Uyutması
- Kuyu Kebabı
- Tandır Kebabı
- Arabaşı
- Yozgat Kurabiyesi
- Nohutlu Bulgur Pilavı
- Testi Kebabı
- Çılbır
- Kavurga
- Yumurta Tatlısı
- EKŞİLİ KABAK
- GINNIÇ
- MISIR TATLISI
- KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
- Yozgat Çamlığı Millî Parkı
- Çapanoğlu Camii Tanıtımı
- OMAÇ
-
▼
Mayıs
(44)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder