Pages

Patates Çorbası


Yarım kilogram patates 
5-6 diş sarımsak 
4-5 adet yeşil soğan 
1 litre et suyu 
150 ml. krema 
2 çorba kaşığı tereyağı 
Maydanoz 
Tuz karabiber 

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın ve tereyağında soteleyin. Bir tencereye 1 litre et suyunu, soğanı, sarımsakları, patatesi, tuz ve karabiberi koyarak sebzeler yumuşayana kadar 30 dakika boyunca pişirin. Çorba soğumaya başlayınca blender ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. 150 ml. kremayı ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla servis edin.

Unknown

ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN(AMİN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder