Pages

Yumurta Tatlısı


3 Yumurta 
2 Yemek kaşığı yoğurt 
1 Paket hamur kabartma tozu 
Aldığınca un 
Şerbeti: 
4 Su bardağı toz şeker 
5 Su bardağı şeker 
Birkaç damla limon suyu 

3 yumurta derin bir kasede çırpılır. Daha sonra yoğurt ilave edilir. Ardından iki kaşık un koyulup çırpılır. Bu işlem üç, dört kez tekrarlanır. Kabartma tozu bir miktar unla karılarak karışıma eklenir. Derin bir kızartma tavasında 1,5 kiloya kayın sıvı yağ kızdırılır. Hazırlanan hafif kıvamlı karışım bir tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağın içine lokma lokma bırakılır. Pembeleşince alınır. Tatlı soğukken, ılık şerbet üzerine dökülür. Yarım saat dinlendirilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir. 

Unknown

ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN(AMİN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder