Nohutlu Bulgur Pilavı
Bulgur 3 su bardağı
Nohut (haşlanmış) 1/2 su bardağı
Kuru soğan 1 küçük boy
Havuç 1 küçük boy
Domates 1 orta boy
Margarin 100 gr.
Tereyağı 1 yemek kaşığı
Su ve et suyu 4 su bardağı
Domates, havuç ve soğan rendelenir.
Margarin bir tencerede eritilir.
Tencereye sebzeler alınır hafif pembeleşene dek kavrulur.
Üzerine su ve et suyu ilave edilir. Nohutlarda ilave edilir.
10 dakika kadar kaynatılır. Bulgur ilave edilir.
Orta ateşte kapağı kapak olarak bulgur suyunu çekene dek pişirilir.
Küçük bir tavada tereyağı kızdırılır ve pilavın üzerine gezdirilip servis yapılır.
Hakkımda
Populer Paylasımlar
-
Yarım kilo orta yağlı taze kuzu eti 2 baş kuru soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 adet pide ekmeği Tuz Karabiber Kuzu etinin sinirle...
-
Yozgat Çamlığı Millî Parkı, İç Anadolu’da insan etkisi ile meydana gelen step içerisinde yer alan sayılı kalıntı ormanlardan biridir. Orta...
-
Bir adet koyun eti Lavaş ekmeği Domates Yeşil biber Soğan Maydanoz Baharatlar Tandır kebabı kuzu etinin sinirlerinin çıkarılıp yağlarından ...
-
Yozgat 'ın geleneksel ev mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Karslıoğlu Konağı, 1883 yılıyla tarihlendirilmektedir. Bir özelli...
-
1 kilo kemiksiz kuzu eti 1,5 kilo domates 300 gram sivri biber 250 gram Sarımsak 250 gram Tereyağı Tuz Kırmızı biber Kekik 1 baş küçük soğa...
-
Yozgat -Sorgun'un tarihi noktalarından biri olan Kerkenes Harabeleri, 4000 yıllık geçmişiyle uzun bir yolculuğa çıkaracak sizleri. Kola...
-
1 kg Mısır unu 2 Yumurta 1 Kase un 1 Su bardağı sıvı yağ 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı su 1 Paket kabartma tozu Şerbeti için: ...
-
Yozgat'ın Merkez ilçesine sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan Çeşka Kalesi, şehrin pek bilinmeyen tarihi değerlerinden biridir. Çeşka...
KATEGORİLER
Blog Arşivi
-
▼
2016
(44)
-
▼
Mayıs
(44)
- YOZGAT MEYDAN
- YOZGAT
- BOZOK ÜNİVERSİTESİ ERDOĞAN AKDAĞ KAMPÜSÜ
- YOZGAT TERMİNALİ
- YOZGAT
- MERKEZ/SİVAS CAD.
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Turistik Yer Ve Mekan
- Basilica Therma
- Başçavuş Camii
- Karabıyık Köprüsü
- Yozgat Müzesi
- Karslıoğlu Konağı
- Kerkenes Harabeleri
- Akdağmadeni Ormanları
- Çeşka Kalesi
- Saat Kulesi
- Mayalı Bazlama
- Yoğurtlu Madilimak (Madımak)
- Patates Çorbası
- İncir Uyutması
- Kuyu Kebabı
- Tandır Kebabı
- Arabaşı
- Yozgat Kurabiyesi
- Nohutlu Bulgur Pilavı
- Testi Kebabı
- Çılbır
- Kavurga
- Yumurta Tatlısı
- EKŞİLİ KABAK
- GINNIÇ
- MISIR TATLISI
- KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
- Yozgat Çamlığı Millî Parkı
- Çapanoğlu Camii Tanıtımı
- OMAÇ
-
▼
Mayıs
(44)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder