Pages

Nohutlu Bulgur Pilavı


Bulgur 3 su bardağı 
Nohut (haşlanmış) 1/2 su bardağı 
Kuru soğan 1 küçük boy 
Havuç 1 küçük boy 
Domates 1 orta boy 
Margarin 100 gr. 
Tereyağı 1 yemek kaşığı 
Su ve et suyu 4 su bardağı 

Domates, havuç ve soğan rendelenir. 
Margarin bir tencerede eritilir. 
Tencereye sebzeler alınır hafif pembeleşene dek kavrulur. 
Üzerine su ve et suyu ilave edilir. Nohutlarda ilave edilir. 
10 dakika kadar kaynatılır. Bulgur ilave edilir. 
Orta ateşte kapağı kapak olarak bulgur suyunu çekene dek pişirilir. 
Küçük bir tavada tereyağı kızdırılır ve pilavın üzerine gezdirilip servis yapılır.

Unknown

ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN(AMİN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder